En hejdundrandes måndag

Idag har jag haft en sån där riktig städ- och fixardag. Hunden fäller ruskigt mycket hår nu och en dammsugning om dagen räcker egentligen inte. Charlies leksaker är hårprydda kan man säga och en stor del av tiden går åt till att plocka bort hår här och där. Man vill ju inte att grabben ska hosta hårbollar …
Så idag har dammsugarn dansat överallt, golv har torkats, fönster har putsats och inte nog med det. Jag har rensat grusgångarna, tagit bort gamla kvarglömda löv i rabatterna och rensat ogräs i rabatterna. Sen har det packats upp några flyttkartonger, burits in sängar från släpkärran och lastat släpet med saker som ska till tippen och återbruket. Puh, där var jag nog klar. Nej just det, tvättmaskinen har kört några tvättar också och betalat några räkningar.
Nu sitter jag här och pustar ut och känner mig så där nöjd  som jag ska göra efter en sån här dag.
Måste visa er vad jag klickade hem från Etsy häromdagen. Är så sugen på att komma igång att sy igen efter flytten. Symaskinerna är på plats och jag har till och med ett alldeles eget pysselrum nu! Det ska mysas till där så småningom men sy kan jag göra redan nu. Vid första anblicken, när jag hittade de här urfina bakverken, tänkte jag att det där kan bli ett ”litet lagom projekt” men när jag nu kikar igenom beskrivningen så inser jag att det här är inget man syr på en kväll direkt. Att texten sen är på japanska (tror jag det är) gör inte det hela lättare. Men det klart det går. Eller? Fina var dom i allafall.
 Nej hörrni, nu ska jag hoppa ner i den nybäddade sängen (notera) och sova sött. Charlie ligger i sin säng just nu. Han har sovit inne i vår säng innan men han sover gott i sin spjälsäng så vi testar det nu. Det är mest jag som har separationsångest…. Imorgon ska Charlie och jag på sista föräldragruppsträffen. Vi ska besöka kyrkans öppna förskola. Kyrkan här i Onsala har också något som heter Noaks Ark. Vi har inte varit där än., men jag har hört att de har djur som barnen får gå in och hälsa på och sen har de aktiviteter där barnen får baka kakor av hönans ägg mm. Det låter toppenmysigt!
Natti natti!

Kommentera