Karusell Studio

Om

Välkommen hit!

Pernilla Carlzon heter jag. Här hittar du handgjord keramik som jag designar och tillverkar i min lilla keramikstudio hemma där jag bor.
Jag drejar, kavlar, och tummar skålar, fat, muggar och inredningsdetaljer för hem och trädgård.

Fiolformen känns spännande och utmanande. Jag jobbar till vardags som violinist i Göteborgs Symfoniker och suget efter att försöka skapa en fiolform kom ganska direkt när jag började med keramik. Jag vill att formen ska vara så nära lik en riktig fiol som man kan komma. Fast i keramik då ... så kom serien FIOLINA till. Serien FIOLEJ är fat i fiolform med en lätt uppböjd kant. 

Och så serien GERDA.  En vacker virkad duk från min mammas farmor Gerda blir mönster på fat, ostbrickor och skålar. Gerda emigrerade till Amerika som många andra unga människor på tidigt 1900-tal men hon återvände hem till Sverige igen och startade Amerikacaféet som låg i hennes och min födelseort, Hallsberg.

Eftersom min produktion är småskalig och beroende av tid över från mitt "riktiga jobb" så kanske inte de saker du önskar finns i shopen men maila eller ring mig bara så tar jag emot din beställning.

OBS! Om du hellre vill betala med swish, maila mig din beställning istället så löser vi det!

Besöksadress:
Tulla Lagom 2
439 30 Onsala

Jag har inga regelbundna öppettider, men hör av dig så löser vi det!


Mobil: 070-3163505
Mail: karusellstudio@gmail.com